Nå trenger vi smart hjelp

Vi er snart på tur inn i 2020 – et nytt tiår og vi ber alle smarte og innovative industrihjerner om hjelp og innspill. Lurer du på hvordan du kan hjelpe en bransjeforening? Jo, du kan være med å forme Norges største treffplass for oss som bryr oss om norsk produksjon og industri.

I 2018 arrangerte vi sammen med seks andre foreninger, fire medieselskap og tre opplæringsinstitusjoner den første SMART industri. Et samlingspunkt med både utstilling av fremtidens utstyr og kurs og konferanser som ga faglig påfyll.  Andre bransjer har lange tradisjoner med å samle hele landet til en uke med faglig påfyll og sosiale møteplasser, ta for eksempel Norshipping og ONS. Så da dukker spørsmålet opp om hvorfor ikke vi har et tilsvarende arrangement for industri og produksjon som tross alt er en stor næring i Norge.

Resultatet i 2018 ble meget bra til å være første gang vi arrangerte SMART! Totalt var det 5 heldagskonferanser, to kurs og 16 åpne foredrag / kortkurs fra hovedscenen. Utstillingen bestod av 115 utstillere og den største utfordringen var nok å få på plass et «live» sveiseverksted der besøkende kunne få prøve alle typer sveisemaskiner på området. Utstillerne kom fra et bredt spekter av produkter og tjenester, men vi savnet mer på robot og automasjon som representerer fremtiden. Dette er absolutt et satsingsområde for vår prosjektgruppe for 2021! Evalueringen for 2018 viste at 90% av utstillerne fikk nye kundekontakter i løpet av de tre dagene og det bør være attraktivt for flere leverandører.

Gjennom de tre dagene hadde vi 3.600 besøkende fra alle fylkene i Norge. De representerte både private bedrifter, offentlige selskap, etater og skoler og vi så at de representerte både Offshore/Subsea, maritime næringer, forsvaret, hydraulikk, trebearbeiding, medisin, luft- og romfart og jordbruk. Dette betyr at vi klarte å samle alle som driver med produksjon og industri uten å definere oss som møtested for en bestemt næring. I 2021 skal vi sørge for at enda flere næringer får invitasjon til å være med oss når vi samles på Norges Varemesse på Lillestrøm 13. – 15. april 2021.

Så hva er det vi ønsker hjelp til da? Vi trenger dine ideer for hvordan vi kan gjøre SMART industri enda bedre? Hvordan skal vi få enda flere til å være med når vi samler bransjen? Er det noen eller noe du ønsker å se, skal vi prøve å få det til å skje! Forrige gang hadde vi en felles middag for 300 personer, kan vi gjøre noe mer ut av det?
Vi ber alle som kan utfordre oss til å bli enda bedre på SMART industri i 2021 til å gi innspill til vår prosjektleder Bente Austad på mail Bente@mgf.no eller ringe oss på 22 44 78 73.

SAMMEN KAN VI SKAPE FREMTIDENS SMARTE INDUSTRI!