MGF-dagen 2019

På Thon Opera 21. november opplevde vi en spennende og lærerik fagdag. Gode foredrag og en festmiddag med god stemning og en fin anledning for medlemmer til å mingle

 

         

 

MARKED – MULIGHETER – STRATEGI  ~ Hvordan sikre fremtiden?

Nejra Macic, Prognosesenteret


Dypdykk i prognoser og analyser for våre bransjer

Nejra Macic har en mastergrad i samfunnsøkonomisk analyse fra Universitetet i Oslo, med studieopphold ved Universitat Pompeu Fabra i Barcelona. Hun har ansvar for Prognosesenterets analyser av BAE-markedene samt de makroøkonomiske vurderingene. Nejra er mye brukt som foredragsholder og formidler Prognosesenterets analyser til media.

 

 

 

 

Even Aas, Kongsberg Gruppen


Hvordan gjøre en forskjell?

Even Aas har vært Konserndirektør for PR og kommunikasjon i Kongsberg Gruppen siden 1998. Tidligere var han statssekretær i Utenriksdepartementet og i 1993 var han tilrettelegger for forhandlingene mellom Israel og PLO da Oslo-avtalen ble signert. På 90-tallet var han treneren til det Norske kvinnelaget i skøyter i to perioder.

 

 

 

 

Torger Reve, Professor emeritus


Hva er fremtidens konkurransefortrinn?

Torger Reve er professor emeritus ved Handelshøyskolen BI med fagfeltet strategi og industriell konkurranseevne, og strategisk rådgiver ved REV Ocean hos Aker på Fornebu.  Han er mest kjent for sine forskningsarbeider om næringsklynger, entreprenørskap og utvikling av kunnskapsbasert næringsliv.  Med sin Phd i industriell markedsføring fra Northwestern University, USA har han hatt forskningsopphold ved Stanford og Harvard i USA og ved ledende universiteter i Japan, Singapore og Kina.  Han innehar en rekke styreverv og er en mye brukt foredragsholder i inn- og utland.

 

 

Marius Hov, Handelsbanken


Hva skjer med Brexit, handelskrig og krona?

Marius Hov er seniorøkonom i Handelsbanken Capital Markets, ansatt siden 2013. Før det jobbet han 5 år med makroøkonomiske analyser i Norges Bank. I løpet av denne perioden hadde Marius et opphold (1 års utveksling) i sentralbanken i New Zealand, hvor han jobbet som analytiker i internasjonal avdeling. Han er utdannet siviløkonom fra NHH, med samfunnsøkonomi som hovedprofil.

 

 

 

 

 

Hilde Angelfoss, Ekornes


Ekornes, elsket og hatet i snart 50 år

Hilde Angelfoss er Head of Brand & Category Stressless Global. Hilde er utdannet i det første kull av industridesignere i Norge i 1988. Hun har arbeidet som industridesigner for sterke merkevarer som Jordan og Orkla. Hilde har i 15 år arbeidet med ledelse av  innovasjon, kategoristyring og merkevarebygging i Stokke.

Nå er Hilde leder av merkevare og portefølje for Stressless med mål om å re-designe oppfatningen av Stressless.

 

 

 

 

 

Vidar Hansen, Mentalist


Norges svar på Sherlock Holms!

Vidar Hansen er tidligere politimann og er Norges fremste ekspert på kroppsspråk og non-verbal kommunikasjon. Han var programleder for «Den nakne sannhet» på TV2, og fungerte som ekspert på NRK1 sin TV-serie «Kroppsspråk».

I 2010 fikk Vidar Hansen og makkeren politiprisen for å ha pågrepet flest kriminelle i Norge. Da han jobbet i politiet fikk ledelsen tilsendt brev fra folk som nektet å gå i avhør med Vidar fordi de kriminelle mente han så rett gjennom dem.  Dette er den perfekte kunnskap for enhver business mann!