Brokk Norge AS

Brokk Norge AS

Hjemmeside

Fremtiden for trådløs og fjernstyrt nedrivning

Vi arbeider kontinuerlig med å forbedre våre maskiner for å sikre at Brokk fortsetter å være nummer én i verden. Brokk konseptet er stadig vekst i våre nåværende markeder og vi er glade for å se at det raskt blir spredt til nye markeder.

Den grunnleggende ideen er fortsatt den samme, mulighet til å jobbe med utstyr som er bygget for formålet:
sikker, effektiv, kraftig og lønnsom.
Vi er glade for å se at Brokk maskinene blir brukt i mange store og interessante prosjekter rundt om i verden.

Dette er noen av faktorene som gjør arbeidet vårt enda mer interessant og motiverer oss til å jobbe enda hardere. Vi er overbevist om at Brokk konseptet er fremtiden for rivning!

Selskapets Historie

De to selskapene PE Holmgren og Rivteknik hadde vært involvert i ulike rivnings aktiviteter en stund. Ideen om å designe sin egen rivning maskin kom våren 1976 da de utførte den vanskelige og farlige jobben med å rive en bly ovn ved Boliden Rönnskärsverken smelteverk i nærheten Skellefteå.

Den første maskinen ble døpt Mini-Max og senere omdøpt PH250 som igjen til slutt utviklet seg til vår Brokk 250. Virksomheten vokste og i 1982 eierne besluttet å etablere et eget selskap for utvikling og produksjon av maskinene. Firmanavnet ble Holmhed Systems AB, senere endret til Brokk AB.

Brokk er i dag et heleid datterselskap av investeringsselskapet Lifco Group.

ISO 9001 sertifisert

ISO 9001Våre kvalitetssystemer er godkjent av Lloyd’s Register Quality Assurance og gjelder «Design og produksjon av fjernstyrte rivningsroboter».

Opprinnelsen til navnet

Navnet er tatt fra den mytiske smeden Brokk, som smidde krigsguden Thors hammer i riket av de norrøne gudene. Brokk var liten, men veldig sterk, akkurat som våre maskiner.

Han hadde også en kunstnerisk karakter, noe som også kanskje preger våre designere, eller kanskje også de som bruker maskinene?